Scheiden en een koopwoning

Het leven is niet altijd voorspelbaar. De beslissing om te gaan scheiden is vaak ingrijpend en emotioneel. Het is een afscheid van een leven samen en het begin van een onzekere periode. Naast het emotionele is er ook een zakelijke kant die geregeld moet worden. Ik als gespecialiseerd hypothecair planner kan je hierbij helpen.

Nadat de eerste storm over het besluit scheiden wat is afgenomen moeten er afspraken gemaakt worden over de verdeling van gezamenlijke bezittingen. Als er sprake is van huwelijkse voorwaarden dan dienen deze afgewikkeld te worden.

Naast de verdeling van bezittingen spelen er ook nog andere juridische zaken die aandacht nodig hebben. Denk hierbij aan onderhoudsverplichtingen en wettelijke regels over de pensioenverdeling. De onderhandelingen hierover kunnen tot de nodige spanningen leiden omdat de uitkomst altijd invloed heeft op de toekomstige inkomenssituatie en vermogenspositie.

Voordat hier goede afspraken over gemaakt kunnen worden is het belangrijk dat de financiƫle en fiscale gevolgen goed in beeld worden gebracht. Hiermee ga ik je helpen.

Het is van groot belang dat als je na de echtscheiding de gezamenlijke eigen woning verlaat, dit ook financieel goed geregeld hebt. Afspraken in het convenant, bekrachtigd door de rechtbank zijn niet voldoende. Bij de bank die je hypotheek heeft verstrekt dient een ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid geregeld te worden. De bank zal hier alleen goedkeuring voor geven als de overgebleven partner voldoende inkomen heeft.

Voorkom financiƫle problemen door ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid; ook is dit onderwerp bij Radar aan de orde geweest. https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/scheiden-en-je-hypotheek-hoe-kom-je-van-hoofdelijke-aansprakelijkheid-af/

Benieuwd hoe ik je daarbij kan helpen? Je kunt contact met mij opnemen op 06-20873198 en dan gaan we samen aan de slag.