Hypotheek nog up-to-date?

Zo langzamerhand lopen de rentes weer wat op. Het moment om je hypotheek onder de loep te nemen, is nu aangebroken. En waarom heb je mij daarbij nodig? Vooral omdat de regels voor hypotheken minimaal één keer per jaar worden aangepast. Het gevolg is dat het hypotheeklandschap bezaaid is met boobytraps en dat is voor velen vaak onmogelijk om te overzien.

  • De hoogte van de hypotheekrente is afhankelijk van de waarde van je woning. Soms kan er met een nieuwe taxatie een behoorlijk voordeel worden behaald waarbij je de extra kosten al snel weer hebt terugverdiend.
  • Er zijn nog veel mensen met een spaarhypotheek, met in de spaarpot vaak behoorlijke bedragen. Deze zijn vaak tussen de € 50.000 en € 80.000 euro, maar je betaalt ondertussen gewoon 4,5% rente aan je bank. Dat betekent gemiddeld zo’n € 250,- per maand aan onnodige kosten. Door zo’n spaarhypotheek wat te verbouwen woon je al snel een paar honderd euro voordeliger!
  • Als je huidige hoge rente nog voor een langere tijd vaststaat zijn er wellicht mogelijkheden, zoals rentemiddeling. De meeste geldverstrekkers bieden op dit moment deze regeling. Alleen de uitgeklede hypotheken en sommige banken staan rentemiddeling niet toe. Het kan dan alsnog een goede reden zijn om je hypotheek opnieuw tegen het licht te houden.

Benieuwd hoe ik je daarbij kan helpen? Je kunt mij bereiken op 06-20873198 en dan gaan we samen aan de slag.